Muğla Menteşe’de metruk bir evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle çevredeki evlere ve araçlara zarar vermeden söndürüldü. Mahalle sakinleri paniği ve olası tehlikeyi anlattı.
Muğla’nın Menteşe ilçesinde, gece saatlerinde Kiramettin Mahallesi Basmacı Sokak’ta bulunan metruk bir evde çıkan yangın, çevredeki evlere ve araçlara sıçramadan kontrol altına alındı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan alevler, kısa sürede metruk binayı sardı.
Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, yangına hızla müdahale etti. Mahalle sakinlerinin de destek verdiği çalışmalarda, alevlerin çevredeki yerleşim alanlarına ulaşması engellendi.
Mahalle sakini Yunus Emre, yaşadıkları paniği anlattı. Emre, gece geç saatlerde duyduğu ses ve koku üzerine dışarı çıktığını belirterek, metruk binanın hızla alev aldığını gözlemlediğini söyledi. Yangının çevredeki park halindeki araçlara sıçrama riskine karşı mahalle sakinlerini uyardıklarını ifade eden Emre, itfaiye ekiplerinin zamanında müdahalesinin facianın önüne geçtiğini vurguladı. Bölgede zaman zaman benzer sorunların yaşandığına dikkat çeken Emre, olayın muhtemel nedeninin sigara izmariti olabileceğini dile getirdi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.