Adana’da şiddetli rüzgar ve sağanak hayatı olumsuz etkiledi. Sarıçam’da bir binanın çatısı uçarak elektrik direğine takıldı. Mahalle sakinleri yaşadıkları anları anlattı.
Adana’nın Sarıçam ilçesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde, sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar nedeniyle bir binanın çatısı uçtu. Uçan çatı, elektrik direğine takılı kaldı. Olay sırasında kopan elektrik kabloları bölgede kısa süreli paniğe neden oldu.
İhbar üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, çevrede güvenlik önlemleri aldı. Mahalle sakinlerinden Osman Ünal, Adana’da oluşan süper hücre nedeniyle çatının uçtuğunu belirterek, ilk olarak ekipleri aradıklarını ve ardından itfaiyeye haber verdiklerini aktardı.
Ünal, çatının kendi evlerine ait olduğunu zannettiğini ancak sonrasında karşı binadan koptuğunu fark ettiğini söyledi. Hasan Yıldız ise evde otururken yağmurun başladığını ve ardından büyük bir gürültü duyduğunu dile getirdi. Yıldız, dışarı çıktığında çatının uçtuğunu gördüğünü ve ailesinin itfaiyeyi aradığını belirtti.
Yıldız, Adana’da ağustos ayında böyle bir durumla ilk kez karşılaştığını ve alışık olmadıkları bir olay olduğunu ifade etti. Olay, bölge halkı için beklenmedik bir doğal afete işaret etti.