Ankara Miyom Tedavisi Nedir?
Ankara miyom tedavisi görecek olan hastalar tarafından araştırılarak süreci nasıl işlediği hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir. Miyom kişinin doğurganlık çağında rahminde ortaya çıkan bir anormal doku olarak adlandırılır. Kadın hastalıkları arasında yer alarak miyomlar rahim bölgesinde bulunan kas tabakasından kaynaklanmaktadır. Halk arasında bir başka deyişle söylenebilecek iyi huylu tümör olarak da adlandırılabilir. Genel olarak 30 ila kırklı yaşlarda görülmektedir. Tam olarak milyonlara ne sebep olduğu bilinmese de dokuların hormonu değişimlerden kaynaklandığı söylenebilir. Genel olarak miyom oluşmuş kişide belli başlı belirtiler bulunmamaktadır. Ancak kimi kişilerde adet düzenlerinde değişim, şişkinlik hissi, karın ağrısı ve cinsel ilişki sonrası kanama gibi belirtiler olabilir. Genel olarak miyomların boyutları bir ila 15 santim arasında değişiklik göstermektedir. Pembe renkli ve yuvarlak şekilli olarak tarif edilebilir.
Miyom Çeşitleri Nedir?
Ankara kadın doğum doktoru tarafından miyom tedavisi yaparak iyileştirilir. Miyom çeşitleri sınıflandırabilmek için öncelikli olarak miyomun yerleştiği bölgeye göre farklı isimler verilmektedir. İntramural miyom çeşidi en sık görülen çeşit olarak bilinmektedir. Rahmin kas dokusunda görülerek Rahmi genişletip esnet me özelliği taşımaktadır. Subseröz miyom rahmin dış tarafında gelişerek miyom oluşmuş kişinin karın bölgesinde bir tarafın diğerine göre daha şiş görünmesine neden olur. Submüköz miyom bu miyom türü kişilerde genel olarak nadir görülür. Rahmin kas dokusunun orta tabakasında görülmektedir. Saplı miyom çeşidinde Rahmi ince bir sap ile bağlı olmaktadır. Saplı miyomlar tür olarak zaman içinde kendi etrafında dönüp ağrıya neden olabilir. Rahim dışına sarkan durumlarda ise ameliyat ile alınması gerekir.
Miyom Belirtileri Nelerdir?
Ankara jinekolog ile görüşme yapılarak miyom belirtileri ve miyomun varlığına dair teşhis almak mümkündür. Miyom belirtileri öncelikli olarak adet kanamasının miktarının artması, ara kanama, karın bölgesinde baskı hissi, adet kanamasının normalden daha uzun sürmesi, 2 adet dönemi arasındaki sürenin kısalması, bacak ağrısı, karın ağrısı, cinsel ilişki sırasında ağrı, dışkılama sırasında makatta ağrı, kabızlık, sindirim sorunları, gebeliğin düşükle sonuçlanması ve mesanenin tam olarak boşaltılamaması gibi belirtiler ile baş gösterir.