Devlet Başkanlığı Sarayı’nda Filistin Bayrakları Dalgalanıyor
‘Başkent Santiago’daki Devlet Başkanlığı Sarayı Moneda önünde toplanan kalabalık, Filistin bayrakları taşıdı. Ellerinde taşıdıkları pankartlarda Gazze’de işlenen katliama dikkati çeken grup, Devlet Başkanı Gabriel Boric’ten İsrail ile diplomatik ilişkileri tamamen kesmesini istedi.
Soykırımın Durdurulması İçin Çağrı
Filistinlilere yönelik devam eden saldırıların sona ermesini isteyen eylemciler, soykırımın durdurulması için “somut önlemler” alınması çağrısında bulundu. Nakba’nın (Büyük Felaket) 76. yılını da anan kalabalık grup, Gazze’de modern Nakba’nın uygulanmaya çalıştığını belirtti.
Destek Gösterileri Devam Ediyor
Protestoya Filistinli Kuruluşlar Derneği (Adepal) ve insan hakları örgütleri de destek verdi. Öte yandan Şili’deki üniversitelerde hafta başında başlayan Filistin’e destek gösterileri ise devam ediyor.