Hangi Durumlarda Kürtaj Yapılır?
Gebeliğin sonlandırılmasına kürtaj denir. Rahim içerisindeki gebelik ürünlerinin vakum ile çekilip tamamen temizlenmesi sürecidir. Genellikle lokal anestezi ile ağrısız bir şekilde gerçekleştirilen operasyonun detayları için monosaglik.com uzmanlarından destek alabilir merkezi ziyaret edebilirsiniz.
Ülkemizde isteğe bağlı gebelik sonlandırılmasında yasal süreç 10. Hafta sonuna kadardır. İstenmeyen gebelikler, evlilik dışı gebelikler bu süre zarfında sonlandırılabilir. Ayrıca riskli gebelikler ve düşüklerde de kürtaj gerekmektedir. Bunun için doktorların ortak karar alması ve ailelerin de onay vermesi gerekiyor.
Düşük Nedir?
Hamileliğin ilk 20 haftasında rahim içerisindeki gebelik ürünlerinin ve fetüsün dışarı atılmasıdır.
Annenin yaşı, bulunan kronik hastalıkları, rahim içinin yapısının bozulması, fetüsün kromozom yapısı, dengesiz ve yetersiz beslenme, alkol ve zararlı madde kullanımı gibi bir çok nedenle düşükler yaşanabiliyor.
Düşük oldukça kanamalı ve kontrol altına alınması gereken bir durumdur. Rahim içinin hızlıca boşaltılması, tedavisi ve psikolojik destek almak için İzmir kürtaj merkezi uzmanlarına güvenebilirsiniz.
Riskli Gebelikler
Gebeliğin her haftasında karşılaşılabilecek ve gebeliğin sonlandırılmasını gerektirebilecek sorunlarla karşılaşmak mümkün. Anne rahmindeki fetüsün varlığı annenin sağlık sorunlarını arttırıp ciddi hasarlar verecek boyuta geliyorsa gebeliği sonlandırmak gerekebilir. Bazı durumlarda da fetüsün gelişmesi sırasında anomalilikler gözlenip sağlıksız doğumlar olamaması için kürtaj yapılarak gebelik sona erdiriliyor.
Gebeliğin risk boyutu, fetüsün bulunduğu hafta kürtajında riskini arttırıyor. Kürtaj fiyatları da bu risk durumuna göre değişkenlik gösteriyor.