Manisa’da 15 yaşındaki bir öğrencinin pompalı tüfekle okul çevresinde rastgele ateş açması sonucu 11 öğrenci yaralandı. Görgü tanıkları, saldırganın elinde tüfekle küfrederek okula doğru koştuğunu anlattı.
Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bir okul çevresinde pompalı tüfekle rastgele ateş açan saldırganı gören görgü tanıkları, olayın şokunu yaşadıklarını belirtti. Saldırganın elinde silahla küfrederek ara sokaklara yöneldiğini ve müdahale etmenin mümkün olmadığını ifade ettiler.
Olay, 15 yaşındaki H.O. isimli öğrencinin sabah saatlerinde Niyazi Üzmez Mesleki ve Teknik Lisesi ile Turgutlu Hasan Ferdi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi çevresinde pompalı tüfekle ateş açmasıyla meydana geldi. Saldırı sonucunda 11 öğrenci yaralandı, bunlardan 3’ünün hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.
Olay sırasında çevrede bulunan vatandaşlar, silah sesleriyle irkildiklerini ve ne olduğunu anlamak için dışarı çıktıklarını aktardı. Bir görgü tanığı, saldırganın elindeki tüfekle ara sokaklara doğru hızla kaçtığını belirtti. Seslere uyandığını söyleyen başka bir tanık ise, saldırganın etrafa ateş açtığını ve elindeki tüfek nedeniyle kimsenin müdahale edemediğini söyledi. Saldırganın tekrar okul bahçesine doğru koştuğu da ifade edildi.
Bir görgü tanığı, duyduğu silah sesi üzerine kapıya çıktığını ve saldırganın elinde tüfekle ara sokağa girdiğini gördüğünü anlattı. Ahmet Sökmen isimli bir başka görgü tanığı ise, silah sesinin ardından balkona çıktığını ve saldırganın küfrederek ve bağırarak ara sokağa yöneldiğini belirtti.
Mehmet Erduysak isimli bir başka görgü tanığı, sese uyandığını ve saldırganın elindeki silahla çevredekilere ateş açtığını gördüğünü dile getirdi. Erduysak, saldırganın elinde tüfek olduğu için müdahale edemediklerini ve saldırganın daha sonra okul bahçesine doğru koştuğunu ekledi.
Olayın ardından polis ekipleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, saldırıyı gerçekleştirdiği belirlenen 2011 doğumlu 9-C sınıfı öğrencisi H.O. yakalanarak gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında saldırıyı gerçekleştiren öğrenci ile birlikte annesi, babası ve dedesi olmak üzere toplam 4 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor.