Panik Atak Psikologlar İle Konya’da Panik Atak Problemlerine Kesin Çözüm
Panik Atak Psikologlar İle Konya’da Panik Atak Problemlerine Kesin Çözüm
Ülkemizde birçok kişide görülen rahatsızlık türü panik ataktır. Günlük hayatta yaşanılan sorunların etkisinde kalan birçok kişi psikolojik olarak etkilenmektedir. Fizyolojik olarak kişilerde farklı belirtilerle ortaya çıkan panik atak rahatsızlığı her yaş grubunda görülebilmektedir. Özellikle 20’li yaşlardan sonra ataklar artmakta ve kişinin sosyal yaşamını fazlasıyla olumsuz etkilemektedir. Konya psikolog ile kişilere güven ortamında yaklaşılıyor ve kişinin yaşadığı sorun belirlenip giderilmesi için hastayla birlikte hareket ediliyor.
Atak nöbetleri geçiren kişinin güven ortamında bulunması kişinin rahatlaması için oldukça önemlidir. Panik atak rahatsızlığı olan kişiler; endişe, korku gibi duyguları birlikte yaşarlar ve kişiler kalp krizi geçirdiğini ya da öleceğini düşünürler. Panik atak geçiren kişilerde belli başlı belirtileri yaşanmakta ve çoğu zaman bu belirtiler farklı hastalıklarla karıştırılmaktadır. Titreme, çarpıntı, terleme, bulantı, baş dönmesi, nefes almada güçlük, karın ağrısı gibi fizyolojik belirtiler panik atak rahatsızlığının belirtileridir.
Ataklar bazen de nedensiz olarak ortaya çıkabilir. Aynı zamanda ataklar bazı hastalıklarla birlikte de ortaya çıkabilir. Atak krizlerinin altında çeşitli nedenler olabilmektedir. Detaylı araştırmanın yapılabilmesi için Konya panik atak tedavisi psikologlarına başvurulmalıdır. Psikologlar uyguladıkları metotlar ile doğru teşhisi koymakta ve kişilerin atak problemlerini kontrol altına alabilmektedirler.
İlaç tedavisiyle psikiyatri tedavisi birlikte yürütüldüğünde başarı elde edilmektedir. Panik atak bilişsel olarak başlar ve yıllarca devam eder. Panik atak yaşayan kişide olumsuz düşünceler var olduğu için kişiye bilişsel olarak yardımcı olmak gerekir. Psikologlar kişilerin kendilerini güvende hissetmelerini ve olumsuz düşüncelerin yerine pozitif düşüncelerin almasına yardımcı olurlar.
Psikologların uyguladığı hizmetlerden biri farkındalık terapisidir. Bu sayede kişi atak geçirdiğinde kalbinin hızlı atışlarını normal olduğunu bilir. Bir diğer hizmet ise duygusal boşalım yöntemidir. Bu yöntemle birlikte bilinçaltına itilen sorunlar belirlenmekte ve çözüme kavuşturularak kişinin saplantısının giderilmesi amaçlanmaktadır. Ataklar nöbetleşe devam eder ve atak 10 dakika içinde şiddetini arttırır.
Kişi her nöbet geçirdiğinde acile gitmeye çalışır. Kişiler sürekli hastanelere başvurur, doktorlara rahatsızlığının farklı olduğunu her defasında dile getirirler. Kişiler atak sonrasında bitkin ve yorgun olurlar. Atak rahatsızlığı olanlar güvendiği kişilerin yanında dışarıya daha rahatlıkla çıkabiliyorlar. Panik atak psikologlarının yardımıyla daha etkili çözüm alınmaktadır.