Platin Oto desteğiyle hayata geçen eşitCV, TUBİTAK Kampından Ödülle Döndü!
Platin Oto desteğiyle hayata geçen eşitCV, TUBİTAK Kampından Ödülle Döndü!
Kendisini, kurumsal olarak taşıdığı sosyal sorumluluklar dahilinde; insanların ihtiyaç duydukları, yetişemedikleri, yaşamlarındaki eksikliklerin tamamlanması gereken alanlarda dokunuşlar yaparak aile kavramını ölümsüzleştirme gayreti içerisinde bir şirket olarak tanımlayan Türkiye’nin önde gelen Premium otomobil galerisi Platin Oto tarafından desteklenerek hayata geçen eşitCV, iş koşullarının gereklerine uygun, doğru seçilen bir çalışanın engelli ya da engelsiz olarak değerlendirilen herhangi bir bireyden çok daha yüksek performans sergileyebileceğini ortaya koyan iş modeli ile iş yerlerinin engelli istihdamı konusundaki ihtiyacını karşılarken engelli bireylerin önündeki en büyük engeli yani ekonomik bağımsızlık bariyerini ortadan kaldırmayı hedefliyor. eşitCV, engelli çalışan adaylarının başvuracakları pozisyonların gereklerine uygun olarak hazırlanmaları için eğitim desteği sağlarken iş veren kurumlar ve çalışanlarının engelli birey işe alma ve çalıştırma konusunda hem fiziksel hem psikolojik olarak doğru hazırlıkları yapmalarına yarayan çok değerli eğitim ve danışmanlık hizmetleri sağlıyor.

Emre Cırık, çocukluğundan itibaren mücadele ettiği serebral palsi hastalığı nedeniyle fiziksel engelli olarak değerlendirilen Türkiye’deki binlerce gençten biri… İş arama macerası sırasında toplumun ve ülkedeki koşulların kendisine koyduğu engellerin, kendi fiziksel engelinden daha zorlu olduğunu fark eden Emre günlük rutin hareketlerini bile mümkün olduğunca az acı ve zorluk ile gerçekleştirebilmek için fizik tedavi uygulamalarına saatler ayırmak zorunda. Engelliler hayatlarındaki bu durum ile barış içinde olsa dahi iş ararken her adımda önlerine çıkan insan kaynaklı engelleri aşacak bir tedavi ne yazık ki engelleri yaratanlar sorumluluk almadığı sürece yok. Sadece anlayış ve iç görü ile geliştirilebilecek bakış açılarının yarattığı medeniyet düzeyinde yaşanan bireysel refah, ülkelerin, şehirlerin fiziksel koşulları kadar içinde yaşanılan toplumların sağladığı moral destek ile doğru orantılı. Engelli bireylerin istihdamı ise bireysel bağımsızlık kadar hayati bir kaynak sağlama gücüne sahip.

TÜBİTAK Marmara Teknokent tarafından gerçekleştirilen
EFOR ALL Girişimcilik Kampı, engelliler için geliştirilen girişim fikirlerine ev sahipliği yaptı. Girişimcilik Kampı dahilinde, uzmanlardan girişimleri ile ilgili danışmanlık ve eğitimler alan ekipler sosyal aktiviteler ile keyifli zaman geçirirken girişimlerini bir üst düzeye taşıyacak adımları öğrendi.
1000 başvuru arasından seçilen adaylar, EFOR ALL Girişimcilik Kampı sonunda, 5 finalist arasında yer alabilmek için TÜBİTAK Marmara Teknokent’te sunumlarını gerçekleştirdi. Sunum yapan ekipler arasında en çok ilgi çeken girişim Platin Oto ve Emre Cırık tarafından geliştirilen eşitCV oldu. 1000 başvuru arasından finale kalacak 5 projeden biri olan eşitCV, kamptan ödülle döndü. Kanuni zorunluluk ile %3 oranında engelli iş gücü istihdam etmesi zorunlu olan iş yerlerine kalifiye eleman kaynağı yaratmaya odaklanan eşitCV, Cırık’ın kendi hikayesinden ilham alan, Platin Oto’nun ise hayata geçmesi için gereken tüm desteği sağladığı bir girişim.