Yurtdışında Hukuk Eğitimi Almak
“Yurtdışında hukuk okumak” kelimesinin herkesin zihninde farklı anlamları vardır. Kimisi gideceği ülkeyi düşünürken kimisi de yurt dışında eğitim almayı düşünür. Yurtdışında okumak, yeni beceriler öğrenmenize ve hayata daha geniş bir bakış açısı kazanmanıza izin verdiği için popülaritesi artıyor. Bununla birlikte, özellikle ailenizde konfor alanınızdan çıkan ilk kişi sizseniz, yurtdışında okumak göz korkutucu olabilir. Doğru seçimi yapmanıza yardımcı olmak için, burada bir yurtdışı eğitim rehberi var.
Yurtdışında okumak, gelecekteki kariyer yolunuzda size yardımcı olabilecek çok tatmin edici bir deneyim olabilir.
Öncelikle yabancı bir üniversiteye başvurmanız ve bir kabul mektubu almanız gerekiyor. Kabul edildikten sonra, seçilen ülkeye girmek için vize almanız gerekiyor. Son olarak tüm bu aşamalar tamamlandığında yurt dışında yaşayabilirsiniz! Yurtdışında okumak, ufkunuzu genişletmenin ve zihninizi genişletmenin harika bir yoludur – ancak asla kolay değildir. Bundan en iyi şekilde yararlanmak ve sizi gelecekte başarılı kılacak yeni beceriler kazanmak için çok çalışmalısınız. Bunun için kendinize bu yolu seçmeden önce bilmeniz gereken birkaç şey var. İlk olarak, güçlü bir öğrenme kültürü geliştirmelisiniz; bu, bilgiyi çeşitli şekillerde elde etmek anlamına gelir. Yaşam giderlerini ve diğer günlük ihtiyaçları da planlamalısınız; bu, konaklama ve yemek için planlamayı ve çeşitli kalemler için genel harcama limitlerini içermelidir.
Yurtdışında hukuk okumak, geniş bir coğrafyada iş imkanları kazanmak demektir. Adalet sisteminde çalışmak, kutsal ve önemli bir görevi yerine getirmek demektir. Aynı zamanda devlet-toplum ilişkilerini ve sosyo-devlet düzenini sağlayan sistemin bir parçası olursunuz. Ülkemizde birçok seçkin hukuk fakültesi bulunmaktadır. Ancak ülkemizdeki hukuk fakültelerinde okumak için YKS’den yüksek not almak gerekiyor. Yoğun sınav hazırlık süreci sonunda çeşitli sebeplerden dolayı istediğiniz puanı alamayabilirsiniz. Hukuk okumak için yurt dışına gitmeye karar verdiğinizde karşınıza çıkacak fırsatlara ve sahip olacağınız avantajlara inanamayacaksınız. Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı size bu avantajlara sahip olmanın en kolay ve kesin yolunu gösterecek.
Yurtdışında hukuk okumanın avantajları nedir?
Öncelikle, toplumsal düzen arayışına küresel bir perspektiften bakmayı öğreniyorsunuz. Kanunlar yapılırken kültürel değerlerin dikkate alınması gerektiğini ve kanunlarda insanların ve zamanın ihtiyaçlarını karşılamak için gerekli düzenlemeleri yaparken öğreneceksiniz. Toplumun çıkarlarını koruyan yasaları düzenlerken, bireysel çıkarların toplumsal refah ve çıkarların üzerinde tutulmaması gerektiğini anlıyorsunuz. Bunu tarihsel ve gerçek dünyadan örneklerle açıklama becerisi kazanacaksınız. Tüm bu kazanımlarla birlikte yabancı dil becerileriniz de ileri bir düzeye ulaşacaktır. Akademik düzeyde edindiğiniz yabancı dil yeterliliği ile uluslararası metinleri okuma, anlama ve yorumlama becerisi kazanacaksınız.
Yurtdışında Hukuk Eğitimi YÖK denkliği var mı?
Yabancı üniversitelerdeki hukuk öğrenimi için denklik koşulları, eğitim verilen ülke ve üniversitenin müfredatına ve ayrıca dünya üniversitesinin sıralamasına göre değişmektedir. Çünkü YÖK düzenlemeleri için denklik koşulları bölüme göre değişiklik gösterebilmektedir. Ancak Eurostar Uluslararası Eğitim Danışmanlığını ile yurtdışı hukuk denklik için YÖK tarafından akredite edilmiş bir hukuk fakültesinden mezun olabilirsiniz. Diplomanız, okuduğunuz üniversitenin dahil olduğu uluslararası anlaşmalar kapsamında birçok ülkede geçerli olacaktır. YÖK eşdeğeri diplomanız ile hukuk eğitiminizi tamamladıktan sonra ülkemizde özel veya kamu sektöründe çalışabileceksiniz.
Yurtdışında hukuk okuyup Türkiye’de çalışmak
Yurtdışı hukuk fakültelerinde okumak ve Türkiye’de çalışmak mümkündür. Bunun için bazı şartları yerine getirmeniz gerekiyor ama bunlar sizi zorlamak için çok basit. Aynı şekilde Türkiye’de hukuk okuyup yurt dışında çalışma imkanına da sahipsiniz. Hukuk mezunları yurt dışında ne yapar veya yapabilir? Bunun birden fazla cevabı var. Bir büroda yönetici olarak çalışabilir veya ülkemizle ticari ilişkisi olan yabancı şirketlere hukuki danışmanlık yapabilirsiniz. Aynı şekilde bir Avrupa ülkesinde eşdeğer bir yeterlilik elde ettiyseniz ülkemizdeki ticari şirketlere hukuki danışmanlık verebilirsiniz. Aslında bu sorunun cevabı kısmen kişisel gelişiminize ne kadar değer verdiğinize bağlıdır. Üniversite eğitiminizi farklı alanlarla desteklemek önemlidir. Bu süreçte ve sonrasında araştırmalarınızı aktif tutarsanız kendinize farklı iş imkanları yaratabilirsiniz.
Seçtiğiniz bölüme başvurduktan ve üniversitenin kabul mektubunu aldıktan sonra, yurtdışında eğitim görmenin birkaç yolu vardır:
– Yurt Dışında Ev: Yurtdışında yerel aile yanında kalmayı göze alabiliyorsanız bu seçeneği seçebilirsiniz. Bu yöntem, yerel kültür ve gelenekleri öğrenmenin en iyi yollarından biri olan başka bir ülkede ev sahibi bir aile ile yaşama fırsatı verir. Ayrıca, günlük ihtiyaçlarınız ve kurslarınızda size yardımcı olabilecekleri öğrenci yurdunda bir aile yanında yaşamayı da seçebilirsiniz. Bu senin seçimin!
– Yurtta kalarak evde eğitim: Harcama limitlerinize uyuyorsa bu da bütçenize uygun bir diğer seçenektir. Çoğu ev sahibi ülkede, dünyanın her yerinden öğrencilerin ülkede okurken bir arada yaşadığı yurtlar vardır. Pansiyon konaklaması, hostel sahibinin ne kadar yatırım yapmaya istekli olduğuna bağlı olarak, temelden lükse kadar değişir; bu nedenle, nerede kalacağınızı seçerken bunu aklınızda bulundurun!
Yurtdışında okumak size hayata yepyeni bir bakış açısı kazandırabilir ve becerilerinizi on kat geliştirebilir – tabii bunu önceden yapmaya istekli iseniz! Üniversiteye gitmeden önce çalışma kültürünüzü geliştirin, böylece evden uzakta geçirdiğiniz her andan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. Ardından, eve gitme zamanı geldiğinde yararlanabileceğiniz birçok yeni fikir ve deneyime sahip olacaksınız!