Zonguldak merkezli 4 ilde düzenlenen yasa dışı kürtaj operasyonunda gözaltına alınan doktor F.T.’nin odasında 500 bin lira bulundu.
Zonguldak merkezli dört ilde gerçekleştirilen yasa dışı kürtaj ve rüşvet operasyonunda, aralarında 60 yaşındaki doktor F.T.’nin de bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alındı. Ekipler, operasyon sırasında suçüstü yakaladığı doktor F.T.’nin odasında yaklaşık 500 bin lira nakit para ele geçirdi. F.T. “rüşvet alma” ve “çocuk düşürtme” suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.
Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Operasyon, Zonguldak’ın merkez, Çaycuma ve Gökçebey ilçeleri ile Karabük, Düzce ve Bartın illerinde eş zamanlı olarak düzenlendi.
Emniyetteki sorguları tamamlanan 60 yaşındaki doktor F.T., “rüşvet alma” ve “çocuk düşürtme” suçlamalarıyla adliyeye gönderildi. Doktorun sekreteri F.U. (53) “iştirak” suçundan, A.E.A., C.A., S.K., S.T., O.E., H.E. ve Ö.F.U. ise “rüşvet verme” suçlarından sevk edildi. Ayrıca, yasal süre dışında para karşılığı kürtaj yaptırdığı iddia edilen A.S. ve K.S. de adliyeye çıkarıldı.
Soruşturma dosyasında yer alan iddialara göre, Zonguldak’ta görevli uzman doktor F.T., bazı hastalardan para talep ederek yasa dışı tıbbi işlemler gerçekleştirdi. Doktorun ayrıca gerçeğe aykırı hasta kayıtları oluşturduğu ve usulsüz ilaç reçeteleri yazdığı öne sürüldü.
Soruşturma dosyası, suçüstü yakalanan doktor F.T.’nin odasında yapılan aramada yaklaşık 500 bin lira nakit para bulunduğunu doğruladı. Ayrıca, bazı gebeliklerin para karşılığında yasa dışı yollarla sonlandırıldığına dair ifadeler ve teknik takip kayıtları soruşturma kapsamında yer alıyor. Yasal süre içinde yapılan kürtaj işlemleri için de farklı miktarlarda ücret talep edildiği iddiaları bulunuyor.
Öte yandan, operasyon kapsamında daha önce adliyeye sevk edilen dokuz şüphelinin savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldığı bilgisi edinildi.