İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sağlıklı iletişimin önemine vurgu yaparak dezenformasyonla mücadelenin hayati öneme sahip olduğunu belirtti.
İletişim Zemini Kaybolursa Dezenformasyon Tehlike Yaratır
Altun, iletişimin zemini kaybolduğunda dezenformasyonun büyük bir riski beraberinde getirdiğini ifade etti. Yapılan bilimsel çalışmalara göre sosyal medyada yalan haberlerin doğrulara oranla %70 daha fazla etkileşim aldığını belirten Altun, Avrupa nüfusunun büyük bir kısmının düzenli olarak dezenformasyona maruz kaldığını açıkladı.
Dezenformasyonla Mücadele Ulusal ve Uluslararası Düzeyde Önemli
Altun, dezenformasyonla mücadele konusunda Türkiye’nin ulusal politika alanlarında önlemler aldığını ve bu konuda kararlı bir mücadele yürüttüğünü vurguladı. Avrupa Birliği’nin Dezenformasyonla Mücadele Eylem Planı ve Avrupa Dijital Medya Gözlemevi’nin hayata geçirilmesinin önemine dikkat çekti.
Ulusal ve Uluslararası İş Birliği Şart
Hakikat mücadelesinin bölgesel ve küresel krizlerin çözümüne katkı sağlayacağını belirten Altun, dijital çağın getirdiği sorunların çözümü için ulusal ve uluslararası iş birliğinin gerekliliğine dikkat çekti. Türkiye’nin dezenformasyonla küresel mücadeleye katkı sunmaya hazır olduğunu ifade etti.
Altun, iletişim zemininin güçlü tutulmasının, dezenformasyonla mücadelenin önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, toplumların bilgiye olan güvenini korumanın demokratik süreçlerin işleyişi, uluslararası güvenlik ve toplumların barışı açısından kritik olduğunu belirtti.