Copyright © 2021. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Türkiye'nin Sağlık Yaşam Platformu

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İmzasıyla Resmi Gazete’de Yayımlanan Yeni Karar: 26 Bin Sağlık Personeli İstihdam Edilecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İmzasıyla Resmi Gazete’de Yayımlanan Yeni Karar: 26 Bin Sağlık Personeli İstihdam Edilecek

haber haber -
39 0

Sözleşmeli Sağlık Personeli İstihdamı Artıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan yeni kararla, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla **sözleşmeli sağlık personeli istihdamı** artırılıyor.

26 Bin 673 Sağlık Personeli Sözleşmeli Olarak Görev Alacak

Yayımlanan karara göre, istihdam edilecek sözleşmeli sağlık birimi personel birimleri de belirlendi. Buna göre, 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 652 tabip ve 22 bin 983 uzman tabip olmak üzere **toplamda 26 bin 673 sağlık personeli** sözleşmeli olarak istihdam edilecek.

Bu karar, sağlık hizmetlerinin daha verimli ve etkili bir şekilde yürütülmesini sağlayarak, sağlık alanında çalışan personel eksikliğine çözüm getirmeyi amaçlıyor. Yeni istihdam edilecek personellerin, sağlık sektöründeki ihtiyaçları karşılayacakları ve vatandaşlara daha kaliteli bir sağlık hizmeti sunulmasına katkı sağlayacakları belirtiliyor.

Bu adım ile sağlık sektöründe görev alacak yeni personellerin istihdamıyla birlikte, başta eleman temini zorluk çekilen bölgeler olmak üzere ülke genelinde sağlık hizmetlerinin kalitesinin artması ve vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay erişebilmeleri hedefleniyor.

İlgili Yazılar