Ülke Tarihinin En Büyük Doğal Gaz Rezervi Bulundu
Ulusal basında yer alan habere göre, Kolombiya ve Brezilya’nın devlet petrol şirketleri Ecopetrol ile Petrobras, Santa Marta kenti yakınlarında gerçekleştirdikleri araştırmalar sonucunda tarihi bir keşif yaptı.
Sirius-2 Kuyusu ve Keşif Detayları
Petrobras’ın açıklamasına göre, Sirius-2 adlı kuyunun açılmasıyla bölgede 830 metre derinlikte, GUA-OFF-0 bloğu içinde 6 terapik küp doğal gaz rezervi bulundu. Bu keşif, Kolombiya’nın mevcut doğal gaz rezervlerini **%200** oranında artırabilecek nitelikte.
Üretim ve Yatırım Planları
Üretimin 2027 yılında başlaması planlanan keşif için Petrobras ve Ecopetrol toplamda **4,1 milyar** dolarlık bir yatırım öngörüyor. Bu bütçe, keşif ve üretim geliştirme süreçlerine harcanacak. Deniz tabanında kurulacak üretim sistemleri ve karadaki arıtma tesisine ulaşacak boru hatlarının inşası da bu bütçe kapsamında gerçekleştirilecek.
Önemli Adım ve Enerji Güvenliği
Ecopetrol tarafından yapılan açıklamada, bu keşfin Kolombiya’nın enerji güvenliğini sağlamak ve doğal gaz ihtiyacını karşılamak adına önemli bir adım olduğu vurgulandı. Keşifle birlikte ülkenin enerji ihtiyacının karşılanması ve ekonomik büyümenin desteklenmesi hedefleniyor.