Obayashi Corporation, Uzayın Derinliklerine Ulaşacak Obayashi Corporation, Tokyo Skytree’nin ardından uzay asansörü projesiyle adından söz ettiriyor. Şirket, 96 bin kilometreye ulaşacak bir uzay asansörü inşa edeceğini duyurdu. 2025’te Başlayacak, 2050’de Faaliyete Geçecek 100 milyar dolarlık projenin inşaatına 2025 yılına kadar başlanacak ve 2050’de faaliyete geçmesi planlanıyor. Manyetik doğrusal motorlarla çalışacak robot arabalar, insanları ve kargoları…
Obayashi Corporation, Tokyo Skytree’nin ardından uzay asansörü projesiyle adından söz ettiriyor. Şirket, 96 bin kilometreye ulaşacak bir uzay asansörü inşa edeceğini duyurdu.
100 milyar dolarlık projenin inşaatına 2025 yılına kadar başlanacak ve 2050’de faaliyete geçmesi planlanıyor. Manyetik doğrusal motorlarla çalışacak robot arabalar, insanları ve kargoları uzay istasyonuna taşıyacak.
Uzay asansörleri, Mars gibi uzak noktalara ulaşımı hızlandırabilir. Bilim insanları, uzay asansörü ile Mars’a ulaşım süresinin altı ila sekiz aydan 40 güne kadar düşebileceğini tahmin ediyor.
Uzay asansörü fikri büyüleyici olsa da, mühendislik ve malzeme zorluklarıyla karşı karşıya. Çelik gibi geleneksel malzemelerle yapılan uzay asansörleri için yeterli çelik bulunmuyor.
Obayashi Corporation, karbon nanotüplerinin kullanımını öneriyor. Nanotüpler, çelikten çok daha hafif ancak aynı zamanda çok güçlü ve dayanıklı olabilir, uzay asansörlerinin daha küçük boyutta inşa edilmesine olanak sağlayabilir.
Malzeme sorununun yanı sıra, uzay asansörleri ile ilgili başka engeller de var. İpin yoğun bir şekilde gerilim altında olması ve doğal afetlerin zarar verebileceği riskleri dikkate alınmalı.