Slovenya’da Yağmur ve Dolu Zarara Yol Açtı
Slovenya’da dün başlayan şiddetli yağmur ve dolu nedeniyle birçok ev, iş yeri ve araç zarar gördü. Ayrıca, çok sayıda elektrik hattında arızalar meydana geldi.
Hırvatistan’da Yıldırım Sonucu Yangın Çıktı
Hırvatistan’ın doğusunda etkisini artıran şiddetli yağmurun ardından, Bosnjaci köyünde yıldırımın düşmesi sonucu bir evde yangın çıktı. Başbakan Andrej Plenkovic, köydeki 1000 evden 900’ünün çatısında hasar oluştuğunu açıkladı.
Bosna Hersek ve Sırbistan’da Maddi Hasarlar
Karadağ’da yıldırım isabet etmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, Bosna Hersek’in kuzeybatısında fırtına nedeniyle elektrik kesintileri yaşandı. Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da ev ve iş yerlerini su basarken, çok sayıda araç zarar gördü.
Karadağ’da Sahil Kentlerinde Zararlar
Karadağ’ın Kotor, Budva ve Bar gibi sahil kentlerinde etkili olan şiddetli rüzgar, birçok ev, iş yeri ve araçta zarara neden oldu. Karadağ İçişleri Bakanlığı, Radovici bölgesinde yıldırım isabet etmesi sonucu bir kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.