Copyright © 2021. Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Türkiye'nin Sağlık Yaşam Platformu

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Sağlık
  4. »
  5. Avustralyalı Hasta Yapay Kalp Sayesinde Sağlığına Kavuştu

Avustralyalı Hasta Yapay Kalp Sayesinde Sağlığına Kavuştu

haber haber -
8 0

Yapay Kalp, Umut Verici Bir Teknoloji

Geçen Kasım ayında Sydney’deki St. Vincent Hastanesi’nde gerçekleştirilen ameliyatla yapay kalp alan kimliği açıklanmayan 40’lı yaşlarındaki hasta, Şubat ayında cihazla hastaneden taburcu edilen ilk kişi oldu. Bu ay başında sağlığına kavuşan hasta, kısa sürede iyileşmesinin iyi olduğu belirtildi. St. Vincent Hastanesi, Monash Üniversitesi ve BiVACOR tarafından yapılan açıklamada, bu yapay kalp cihazının uzun vadeli kullanımının hayat kurtarıcı olabileceği vurgulandı.

Yapay Kalp Teknolojisi Nasıl Çalışıyor?

BiVACOR Total Yapay Kalp (TAH), yalnızca tek bir hareketli parçaya sahip olan bir cihazdır. Manyetiklerle yerinde tutulan levitasyon rotoruyla çalışan bu titaniumdan üretilen cihaz, aşınmaya yatkın valfler veya mekanik yataklar içermez. Yapay kalp, kalp yetmezliği olan kişilerin vücuda ve akciğerlere kan pompalamasını sağlayarak her iki ventrikülün yerini alır.

Yapay Kalp Gelecekte Neler Vaat Ediyor?

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, kardiyovasküler hastalıklar her yıl yaklaşık 18 milyon ölüme yol açarak ölüm nedenleri arasında birinci sırayı almaktadır. Bu bağlamda, yapay kalp teknolojisi umut vaat etmektedir. BiVACOR’un geliştirdiği yapay kalp, gelecekte bağış yapılacak uygun kalp bekleyen hastalara yardımcı olarak daha fazla insanın hayatını kurtarabilir.

Bu teknoloji, Avustralya’da yapılan ilk implant sayesinde başarıyla test edilmiş ve gelecekte daha fazla hastaya umut olabileceği düşünülmektedir. Yapay kalp teknolojisi, kalp nakli bekleyen ve uygun donör bulunamayan hastalar için umut vadeden bir alternatif olabilir.

İlgili Yazılar